Saopštenje za javnost

ŠtampaU petak 14.08.2020.godine u Opštini Kotor održan je sastanak predstavnika lokalne privrede i predsjednika Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda g-dina Vukčević Zorana. “U svrhu pomoći kotorskoj privredi i sa dijelom kotorskih privrednika, na kojem su se iskristalisali zaključci u smislu koncipiranja i pomoći IRF-a a i lokalne samouprave. Riječ je o određenim kreditnim linijama koje će kotorskoj privredi pomoći da prevaziđe aktuelnu krizu”, rekao je predsjednik Opštine Kotor g-din Aprcović Željko.
Predsjednica “Luke Kotor” AD g-đa Stanovčić Tatjana sa svojim saradnicima prisustvovala je sastanku sa ciljem da se obezbjede kreditna sredstva koja bi pomogla investicione aktivnosti kompanije u narednom periodu. Na sastanku se govorilo o modalitetima kreditnih paketa i aplikaciji “Luke Kotor” AD za dobijanje kredita za izgradnju pilona, rekonstrukciju marinskog dijela i prostora u kontakt zoni luke.


“Nastojaćemo da riješimo probleme kotorskih preduzetnika u okviru trećeg paketa mjera Vlade, a koje se odnose na IRF. U saradnji sa Opštinom Kotor definisaćemo različite modele koji će biti u funkciji onih kotorskih privrednika koji su pogođeni ovom situacijom”, istakao je Vukčević.