Home LUKA KOTOR SPREMNA DA, nakon više od 1 godine, dočeka uplovljavanje PRVOG Kruzera. Da li će se to ostvariti zavisi od ITALIJANSKIH VLASTI!

LUKA KOTOR SPREMNA DA, nakon više od 1 godine, dočeka uplovljavanje PRVOG Kruzera. Da li će se to ostvariti zavisi od ITALIJANSKIH VLASTI!

El. pošta Štampa PDF

Uprava Luke je urgentno djelovala 28. maja ,nakon telefonskog  sastanka g-đom  Elizabete De Nardno (direktora lučkih operacija kompanije MSC) i njenog obavještenja da su upravo obaviješteni od strane nadležnih institucija VLADE Republike Italije ,da je Crna Gora na „crvenoj“ listi zemalja zaraženih COVID-19 ,za italijanske kompanije i putnike,što može rezultirati otkazivanju navedenog kruzera.



Kako nebi izgubili dolazak ovog broda,koji bi ujedno bio i prvi kruzer koji bi posjetio Luku Kotor nakon godine dana, obavjestili  smo  g-dju De Nardno o stvarnom stanju zaraženosti COVID-om 19, u našoj zemlji koje je zadovoljavajuće i zaslužuje da naša zemlja bude skinuta sa tzv „crne liste“. Medjutim kako bi ova informacija bila validna, potrebno je da sa relevatnih republičkih organa informacija o stvarnom stanju , budu upućena Italijanskim vlastima, kako bi nadležni organi vlasti Italije, mogli reagovati i tako omogućili uplovčljavanje brodova u Luci Kotor.

Uprava je urgentno poslala dopis našem nadležnom Ministarstvu (MKI) ,koje je odmah reagovalo prema  Ministarstvu Inostranih poslova .Ambasada CG u Rimu je obavještena  i  trenutno čekamo njihovu povratnu informaciju.Dopise možete preuzeti  ovdje.

Pored nadležnih institucija Uprava je zamolila za urgenciju i zajednicu Italijana u Crnoj Gori, koji su u direktnom telefonskom razgovoru sa Ambasadorom Italije u našoj zemlji ,objasnili problem i zamolili za njegovu pomoć  i  urgenciju kod nadležnih institucija u Vladi Republike Italije.

U tehničkom smislu LUKA Kotor je spremna  za prihvat brodova.Sve procedure propisane mjerama zaštite od Covid 19 su donesene, a i od brodara smo obavješteni  da se njihove procedure sastoje u sledećem:

-kapetan broda daje izjavu sa imenima i prezimenima putnika i članova posade , sa njihovim brojevima pasoša o tome da su isti testirani i da su rezultati testa negativni

- putnici mogu napustiti brod samo u slučaju da imaju organizovane izlete,koji se realizuju u grupama, koju putnik ne smije napuštati.

-putnik koji napusti grupu neće moći da se vrati na brod

Ove najvažnije procedure upućene su nadležnima u opštini kako bi preduzeli inicijativu  i spriječili  prilaženje  grupama od strane  taksista, organizatora izlet tura, prodavaca raznih usluga, jer u protivnom  može doći do neprijatnih situacija i narušavanja procdura i protokola načina kretanja putnika koje su brodari propisali.To može rezultirati i izbjegavanjem  Luke Kotor  kao destinacije u narednim kružnim putovanjima, jer brodari ni u kom slučaju neće prihvatiti da nečije nesmotreno ponašanje koje može ugroziti zaštitne mjere koje su brodari preuzeli  u cilju zdrastvene zaštite svojih putnika.


 

Vrijeme Kotor

Click za prognozu vremena

Kalendar

Last month April 2024 Next month
S M T W T F S
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30

Clia

ISAQ sertifikat

         


NAJAVE ZA 2024. GODINU

Weather report & tide table

ISO 9001:2015 i ISO 14001:2015

 

Politika kvaliteta

Čistija proizvodnja

Zaštita životne sredine

Global Code of Ethics

Mini galerija

images/resized/images/stories/demo//sam-8_75_57.jpgimages/resized/images/stories/demo//sam-9_75_57.jpgimages/resized/images/stories/demo//sam-10_75_57.jpgimages/resized/images/stories/demo//sam-11_75_57.jpgimages/resized/images/stories/demo//sam-12_75_57.jpgimages/resized/images/stories/demo//sam-13_75_57.jpg